keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Arjen luksusta


Pieni mainospala tähän väliin kaikille, jotka Lahden suunnalla liikkuvat: kannattaa pistäytyä Galleria Oyoy:ssa tsekkaamassa näyttely, johon allekirjoittanutkin osallistui!

ARJEN LUKSUSTA Galleria Oyoy:ssa 16.11.-4.12.2011

Arjen luksusta on LAMK:n Muotoilu- ja Taideinstituutin koru- ja esinemuotoilijoiden toteuttama näyttely, jossa tekijät ovat tuoneet esille omia mielikuviaan aiheesta. Pitkälle vietyjen näkökulmien sijaan työt herättävät kysymyksiä ja jopa provosoivat: Missä kulkee turhan ja tarpeellisen raja? Kuinka arvokasta on kiireettömyys? Esitteletkö kerran vuodessa perintöhopeita joulupöydässä, vai koristaisitko arkeasi mieluummin hopeisella tiskiharjalla?

Näyttelyn työt paljastavat tekijöiden henkilökohtaisia ajatuksia arjen rikastamiseen liittyen. Lähtökohtana on herättää pohdintaa juuri arjen merkityksestä. Miten saada enemmän irti välttämättömistä jokapäiväisistä toimista? Esillä on oivaltavia, humoristisia ja kriittisiä töitä toteutettuna pääosin jalometalleista. Yhteisnäyttelyssä esillä myös valokuvauksen osaston Jasmin Rauhan valokuvia, jotka avaavat esineiden käyttötarkoituksen.

Galleria oyoy
Päijänteenkatu 3
Lahti, Finland


Ja niille, jotka Lahteen eivät pääse, joulukuussa näyttely siirtyy pääkaupunkiseudulle. Mutta siitä hieman myöhemmin. ;)

Ei kommentteja: